De prinses op de erwt…

Als het mooi weer is dan is een gebruikelijk tafereel bij ons thuis slapende katten in de serre. Als het koud is dan zie je ze altijd naar de deur naar buiten gaan maar als je die dan voor ze open doet dan steken ze hun neus even naar buiten, snuiven wat, schudden met hun kop en maken rechtsomkeert weer terug naar binnen. Het zijn duidelijk nog steeds twee katten uit een tropisch gedeelte van de wereld en van kou moeten ze daarom weinig hebben.

Gelukkig is het in de serre al vrij gauw aangenaam, zelfs als het buiten niet echt warm is. Alles wat nodig is is een beetje zon en de gesloten glazen deuren zorgen dan al gauw voor een aangename temperatuur binnen in de serre. Net als Riet maken de katten daar ook graag gebruik van en doen ze hun gebruikelijke dutjes op de kussens van het tuinstel wat in de serre staat.

Vandaag hadden ze het helemaal getroffen want Riet had alle dekentjes die ze gebruikt om ook in de winter in de serre te kunnen zitten op een stapel gegooid. En jawel hoor. al gauw lag Abby daar prinsheerlijk bovenop, en ik zeg expres prinsheerlijk want het deed me meteen denken aan het sprookje van de Prinses op de Erwt…