Zwemdiploma A voor Gijsje!

Het was een hele spannende dag voor Gijsje want vandaag moest ze afzwemmen voor Zwemdiploma A in het Katwijkse zwembad Aqaumar. Sandra had ons en haar eigen ouders uitgenodigd om er ook bij te zijn en dat wilden we uiteraard heel graag.

Het was behoorlijk druk toen we om een uur of elf aankwamen bij het zwembad want het was de hele dag afzwemmen en daar kwamen heel veel familie en bekenden bij kijken. De parkeerplaats was dan ook helemaal vol toen wij aankwamen maar er was blijkbaar net een auto weggegaan want wij hadden helemaal achteraan net het allerlaatste plaatsje. We ontmoetten de rest van ons gezelschap buiten op het plein waarna Gijsje en Sandra naar de kleedkamers gingen en de rest plaatsnam op de tribune op de gallerij.

Het afzwemmen was een echt feestje dankzij de ontzettend leuke manier waarop het personeel van het zwembad het deed. Vooraf deden alle afzwemmers, vrijwel allemaal in de leeftijdsgroep van Gijsje, een ererondje waarna ze aan de zijkant van het bad werden opgesteld. De onderdelen werden vlot afgehandeld waarbij het me opviel dat er nu meer vereist was voor het Diploma A dan toen ik dat heel lang geleden had gedaan. Gijsje had nergens moeite mee, ze was alleen een beetje benauwd geweest omdat ze in dit grote bad nog nooit had gezwommen maar daar was niks van te merken tijdens het zwemmen.

Iedereen slaagde en allemaal kregen ze tijdens een kleine ceremonie na het afroepen van hun naam allemaal hun dikverdiende diploma. Gijsje werd door Sandra weer opgevangen in de kleedkamer en wij wachtten ze op in de hal van het zwembad. Trots als een apie liet Gijsje haar diploma zien, en het zal niet haar laatste zwemdiploma zijn want ze werd meteen opgegeven voor Diploma B. Volgende week gaat ze al beginnen, dus hopelijk zitten we zeer binnenkort weer op de tribune!