Op tijd nog een visum

Er stond al een tijd een training op het programma voor de regio Midden-Oosten. We geven die training regelmatig op diverse locaties, zoals in India en de VS maar ook bijvoorbeeld in vestigingen op Trinidad&Tobago en in Pernis. Ook in het Midden-Oosten is er behoefte aan die specifieke training maar het was er nog niet van gekomen. Vanwege mijn bemoeienis met Oman en daarvoor Irak is er nu dan eindelijk een training geregeld en die gaat door omstandigheden (die overigens niets met de training zelf van doen hebben) plaatsvinden in Doha, de hoofdstad van Qatar.

Ik ga die training geven met mijn Nigeriaanse collage Uju die op dit moment werkt in Irak en met wie ik deze training al twee keer heb gegeven voor Nigeriaanse teams. Die twee trainingen werden overigens online gegeven omdat ze allebei plaatsvonden tijdens de wereldwijde Corona-crisis. Uju heb ik nog niet persoonlijk ontmoet al kennen we elkaar dus al een tijdje, en dat gaat dan in Doha eindelijk gebeuren.

Er moest uiteraard wel eerst het een en ander geregeld worden want voor Qatar had ik een zakelijk visum nodig. Die aanvraag verloopt via het kantoor in Qatar maar er was nog iets wat eerst geregeld moest worden en daar had ik nog niet eerder mee te maken gehad. Voor een bezoek aan Qatar is het namelijk verplicht om in Qatar een tijdelijke ziektekostenverzekering af te sluiten. Gelukkig kreeg ik hulp van een vriendelijk dame in het kantoor in Qatar die me door de procedure hielp.

Na het verkrijgen van die verzekering zou het nog mogelijk twee weken duren voordat het visum zou worden verstrekt, en dat zou krap kunnen worden ten opzichte van mijn geplande vertrekdatum die staat op aanstaande zaterdag. Gelukkig kwam eind vorige week het visum binnen en is nu alle papierwerk in orde. De reis zelf staat al een tijdje geboekt want het advies om niets te boeken totdat je daadwerkelijk het visum hebt heb ik maar naast me neergelegd. Afzeggen is nu eenmaal makkelijker dan laat boeken, met een grote kans dat er geen vluchten meer beschikbaar zijn…