Eerste cursusdag, op zondag

Vanmorgen bij het ontbijt kwam ik mijn collega David tegen, die onderdeel is van de delegatie uit Oman die de cursus gaat volgen. We wandelden samen van hotel Hilton on the Pearl naar Tower 121 waar de Shell kantoren zijn waar ik die cursus ga geven.

Mijn collega Uju, een Nigeriaanse die in Qatar werkt en met wie ik de cursus ga geven, was er al. Langzaamaan druppelden de deelnemers binnen, met als laatste (uiteraard) de rest van de Omaanse delegatie. De Irakese delegatie kwam in zijn geheel niet opdagen, bij navraag waarom kregen we een mailtje dat ze de financiering niet rond hadden kunnen krijgen. Lekker om dat op het allerlaatste moment te horen zonder een enkele indicatie vooraf. Gelukkig zijn we nog steeds met een klas van tien cursisten uit Qatar en Oman, voldoende voor het minimum aantal vereiste deelnemers. Verder hadden we al met een redelijk geslaagde eerste dag, met een heel fraai uitzicht vanuit het cursuslokaal:

David en ik wandelden na de training terug naar het hotel waar we aan het eind van de middag een biertje deden in de goed verstopte bar van het hotel. De regels rondom alcohol-consumptie zijn hier blijkbaar strenger dan in Oman. Na de fish & chips deden we nog een biertje onder het ophalen van anekdotes over gezamenlijke kennissen, maar op een gegeven moment kregen we gezelschap van twee stomdronken Qatari’s die ons een Jägermeister probeerden aan te smeren. Tijd voor ons om het voor gezien te houden…